Ons Kwartier, De Huiskamer van Maarheeze

De Huiskamer van Maarheeze is gevestigd in “Ons Kwartier” in het gebouw Onze School,
Stationsstraat 52 in Maarheeze (of via de toegang Oude Boom).
 

Openingstijden:  maandag t/m vrijdag 10.00u tot 12.30u

Toegang gratis.

Voor wie? Iedereen die gezellig een kopje koffie wil komen drinken, een praatje wil maken of een tijdschrift wil lezen, is welkom in de Huiskamer . Lidmaatschap is niet nodig.

Het Huiskamer gevoel

Iedereen heeft in zijn woning wel een kamer waar hij dagelijks verblijft, de huiskamer! Hier voelt men zich vertrouwd, veilig en het geeft een dagelijks rustmoment. De koffie en de krant zijn er vaak onmisbaar bij. Net als de radio en de TV. Je voelt je daar gewoon thuis.

Maar wist u dat er ook huiskamers buitenhuis zijn? Je ziet ze veel bij verzorgingshuizen, maar ook in onze kernen. Bijna iedere kern in Cranendonck heeft een eigen centrum waar allerlei activiteiten plaatsvinden, met daarnaast een aparte huiskamer als (maatschappelijk) ontmoetingscentrum.

Zo ook in Onze School” in Maarheeze. Deze is qua opzet wel speciaal, want het is het een ontmoetingscentrum waar niet alleen in dezelfde (grote en gezellige) ruimte activiteiten van de seniorenvereniging plaatsvinden, maar waarin ook de huiskamer gevestigd is. En dat heeft een grote meerwaarde, want hier is sprake van een wisselwerking.

Iedere inwoner van Maarheeze kan (gratis) de huiskamer bezoeken, een kopje koffie drinken, de krant of een tijdschrift lezen, een biljartje leggen, een puzzel maken of met anderen even gezellig bijkletsen. Je hoeft dus nergens lid van te zijn, je loopt zo naar binnen (op werkdagen van 10.00 tot 12.30 uur) en wordt door de aanwezige gastvrouw/gastheer welkom geheten.

Vaak vinden er op datzelfde moment activiteiten van de seniorenvereniging plaats, waar eigen leden aan deel mogen nemen. Denk aan bloemschikken, darten, kleuren, fotografie etc.

Regelmatig blijkt dat “bezoekers” deze mensen (her)kennen, of gewoon even bij de activiteit komen kijken en het zo leuk vinden dat men er eigenlijk direct aan mee zou willen doen. En dat kan! Tegen een kleine bijdrage is dat altijd mogelijk en het is leuk om het zo even uit te proberen. Natuurlijk kunt u ook lid van de seniorenvereniging worden (€20 per jaar) om aan deze en aan alle andere activiteiten deel te mogen nemen. En dat zijn er nogal wat!

Nog een prettige bijkomstigheid. Wist u trouwens dat er in "Onze School" op iedere donderdagochtend zowel sociaal makelaar Marina Bukkems, alsmede de medewerkers van de Helpende Hand aanwezig zijn? Zo kunt u daar dus ook terecht als u een persoonlijke hulpvraag mocht hebben. Fijn te weten toch?

Wij zien u graag een keer in onze Huiskamer.